Date facturare INTERNATIONAL BRAND STORES ONLINE SRL cu sediul social în Municipiul Cluj-Napoca, str. Orăștie, nr. 10, Depozitul nr.17, jud. Cluj, CUI: RO40436638, J12/154/16.01.2019, Cont: RO27INGB0000999908748855 deschis la ING Bank N.V. Amsterdam sucursala București. Reprezentant societate în calitate de administrator Elena Banete.

Magazinul online www.bautura-online.ro, numit în continuare B.O., este proprietatea International Brand Stores Online SRL, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare RO40436638, înregistrată la Registru Comerţului Cluj-Napoca cu nr. J12/154/16.01.2019, cu capital social în valoare de 200 Ron şi cu sediul în Str. Orăştie Nr. 10, Cluj-Napoca, jud. Cluj, România.

Folosirea prezentului magazin implică acceptarea termenilor și condițiilor mai jos definite. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. B.O. își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită "Termeni și condiții".

B.O. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.bautura-online.ro și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei International Brand Stores Online SRL, fără acordul prealabil în scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legătură web - link - către www.bautura-online.ro este limitat, neexclusiv și revocabil, fiind acordat doar atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru B.O. sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin e-mail a acordului companiei.

 

1. Dreptul de autor asupra informaţiilor publicate pe site

Navigarea pe site-ul www.bautura-online.ro urmată de o comandă echivalează cu citirea, înţelegerea şi acceptarea termenilor de mai jos de către orice client. B.O. își asumă dreptul de a schimba şi a actualiza în orice moment conţinutul acestui site, precum şi Termenii şi condiţiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă.

             Dreptul de autor asupra informaţiilor publicate pe site

Întregul conţinut publicat pe site-ul www.bautura-online.ro - imagini, texte, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, programe şi alte date este integral proprietatea International Brand Stores Online şi a furnizorilor săi, fiind apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996), respectiv de legile în vigoare privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul International Brand Stores Online S.R.L a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legii. Site-ul www.bautura-online.ro şi logo-ul B.O. sunt proprietatea International Brand Stores Online S.R.L. Elementele de identitate B.O. (logo, culori, slogan) pot fi folosite numai cu acordul International Brand Stores Online.

Orice încălcare a dreptului de autor sesizată pe site poate fi raportată la adresa de email: contact@ib-stores.ro

             Produsele şi serviciile oferite pe site-ul www.bautura-online.ro

Produsele comercializate prin intermediul International Brand Stores Online S.R.L sunt noi, originale, fiind livrate în ambalajul original al producătorului (sticla și cutie-dacă este cazul) și fiind însoţite la livrarea către clientul final de factura fiscală, conform legislaţiei în vigoare. B.O. îşi asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a importatorului.

International Brand Stores Online S.R.L nu îşi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul www.bautura-online.ro, acestea fiind puse la dispoziţia International Brand Stores Online S.R.L de către furnizori. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferii de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.).

Informaţiile incluse pe www.bautura-online.ro au caracter informativ şi sunt puse la dispoziţie cu bună credinţă, din surse pe care le consideră de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informaţie intră sub incidenţa Legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe, utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunoştinţă  la adresa de e-mail contact@ib-stores.ro, pentru a putea fi luate măsurile necesare. De. asemenea părerile exprimate în cuprinsul materialelor care sunt publicate în secţiunile blog literar, comunitate culturală şi recenzii sunt asumate în întregime de autorii respectivelor materiale şi nu implică responsabilitatea solidară a companiei.

            Limita de acces la site

B.O. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare) pe site-ul www.bautura-online.ro și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica sau reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei International Brand Stores Online S.R.L, fără acordul prealabil în scris al acesteia.

 

2. Informații privitoare la procesul de comandă disponibil pe www.bautura-online.ro

Pentru a plasa o comandă, clientul trebuie să furnizeze date legate de adresa de livrare, telefon, adresa de e-mail. Prin finalizarea comenzii clientul garantează că toate datele furnizate sunt reale şi corecte, în caz contrar ar putea suporta consecinţele acestor erori (comanda poate fi întârziată, transmisă greşit etc).

Prin finalizarea comenzii, clientul se declară de acord ca un reprezentant B.O. să îl contacteze prin orice mijloc disponibil  (e-mail/telefon) pentru confirmarea personală a comenzii. E-mail-ul de confirmare a comenzii este unul doar de confirmare a solicitării de comandă din partea dvs. Procesul de cumpărare nu este încheiat până când nu vom primi acordul de finalizare, în urma căruia vom trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate.

Dacă aveți probleme legate de o comandă, vă rugăm să luați legătura pe emailurile contact@ib-stores.ro.

In termen de 24 de ore (în zilele lucrătoare) vom reveni cu un răspuns solicitării dumneavoastră.

 

3. Prețuri - Facturare - Plăți

Toate preţurile aferente produselor şi serviciilor comercializate prin intermediul site-ului www.bautura-online.ro sunt exprimate în Ron şi conţin T.V.A. (19 %), însă nu includ cheltuielile de livrare. Preţurile produselor pot fi actualizate zilnic, în funcţie de cursul BNR şi de ofertele în permanenţă schimbare ale furnizorilor. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de reprezentanţii B.O. în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

Plata produselor comandate pe www.bautura-online.ro se poate face online cu card bancar (MobilPay) sau ramburs. Plata în avans se poate realiza prin ordin de plată, dovada plăţii trebuind să fie trimisă către International Brand Stores Online S.R.L la  adresa de e-mail contact@ib-stores.ro. În cazul plăţii în avans, livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul International Brand Stores Online S.R.L. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nefiind efectuată livrarea. B.O. îşi rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans.

 

4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se face oriunde în ţară (România), prin intermediul firmelor de curierat rapid Urgent Cargus.

Nu efectuăm livrări prin intermediul Poştei Române sau livrări în străinătate.

TERMENUL de LIVRARE al produselor este de 24 - 48 de ore (în zilele lucrătoare).

Menționăm că toate produsele vor fi preluate de către firma de curierat în ziua în care este plasată comanda, în cazul în care aceasta se întâmplă înainte de ora 13, sau cel mult a doua zi, în cazul în care comanda e plasată după ora 13 (valabil pentru zilele lucratoare).

Eventualele intarzieri la primirea coletului (dupa predarea acestuia de catre noi) se datoreaza exclusiv firmei de curierat si ne cerem scuze in cazul in care apar astfel de situatii (pe care nu le putem controla in mod direct).

COSTURILE de LIVRARE sunt:

  • 19.99 RON prin curierat rapid.
  • GRATUIT pentru comenzile cu livrare în Cluj-Napoca.

Livrarea se face prin Urgent Cargus, tarifele fiind valabile pentru orice localitate din România.

În cazul în care agentul companiei de curierat nu vă găseşte la adresă, acesta este obligat să vă contacteze telefonic, iar în cazul în care nu puteţi fi contactat(ă) coletul se va întoarce în centrul de livrare al firmei de curierat unde va fi păstrat pentru aproximativ 5 zile calendaristice.

Pentru verificarea statusului livrarii pe baza numarului de AWB, mergeții pe site-ul curierului aici.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună. Factura constituie contractul de vânzare/cumpărare conform legislaţiei române în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda şi cu nevoile acestuia.

 

5. Garanţia produselor

Produsele comercializate pe site-ul www.bautura-online.ro  sunt în perfectă concordanţă cu normele şi cerinţele europene aplicabile la această dată inclusiv pe teritoriul României. (cf. legii 449/2003). Garantăm în procent de 100% originalitatea produselor şi provenienţa acestora exclusiv pe căi legale. B.O. NU comercializează produse replică sau produse a căror provenienţă nu este certă, toate produsele fiind importate în mod direct de la furnizori consacraţi din Europa.

Garanţia produselor cosmetice se poate acorda doar în următoarele cazuri:

-       Produsul este defect din fabricaţie, defect ce împiedică folosirea normală a produsului.

-       Produsul este deteriorat sau distrus în urma transportului (în cazul acesta necesită înlocuirea produsului)

Pentru a beneficia de garanţie, cumpărătorul este obligat să facă o sesizare scrisă şi să o transmită pe contact@ib-stores.ro la data primirii produsului. B.O. va comunica cumpărătorului termenul şi modalitatea de procesare a sesizării,sau dacă este cazul, motivarea în scris a refuzului de a da curs solicitării.

 

6. Politica de Retur

International Brand Stores Online S.R.L garantează pentru calitatea produselor comercializate pe site-ul www.bautura-online.ro prin posibilitatea returului în 21 de zile calendaristice. Clientul poate returna produsele comandate de pe site-ul www.bautura-online.ro fără a invoca un motiv, în termen de 21 de zile calendaristice de la data intrării în posesia fizică a produselor (OUG nr. 34/2014). 

Costurile de transport pentru retur vor fi suportate de către client. Returul produselor se realizează prin firma de curierat cu care au fost expediate. În cazul în care doriți să optaţi pentru alt serviciu de curierat decât cel agreat, taxa de transport pentru retur va fi suportată tot de către dumneavoastră.

Înainte de returnarea produsului, este obligatoriu să anunţaţi telefonic (la numerele afişate pe site), SMS, verbal sau pe e-mail (contact@ib-stores.ro) intenţia de a returna un produs sau mai multe produse. 

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dvs., cu excepţia costurilor de transport achitate de dvs la retur. Plata returului se face în maximum 14 zile calendaristice de la data la care am intrat in posesia produselor. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

ATENŢIE - Exceptări de la dreptul de retur!

Potrivit Art.16 din OUG nr.34/2014 a drepturilor consumatorilor NU se acceptă pentru returnare produsele desigilate, desfăcute, produse care prezintă modificări fizice, lipsuri cantitative, lovituri, ciobituri, zgârieturi, şocuri, etc. În funcţie de starea produsului returnat, se va decide dacă rambursarea poate fi acceptată. Potrivit art.14 din OUG nr.24/2014 clientul poate fi responsabil pentru diminuarea valorii produselor, astfel încât International Brand Stores Online S.R.L suma înapoiată clientului poate fi cu până la 15 % mai mică decât cea plătită de acesta, dacă produsul a suferit modificări legate de caracteristici sau de funcţionalitate pe perioada deţinerii acestuia de către client.

Contravaloarea produselor achitate se restituie în termen de maxim 14 zile de la data la care clientul îşi exercită dreptul de retur. Returnarea banilor se poate face de către International Brand Stores Online S.R.L doar prin virament bancar în contul IBAN transmis de către client (contul IBAN trebuie să fie în Ron şi să conţină 24 de caractere).

Vezi mai multe detalii despre Politica de retur aici.

7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul www.bautura-online.ro

Utilizatorii care accesează site-ul www.bautura-online.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabilă. B.O. îşi rezervă dreptul, dar nu şi obligaţia, de a nu publica pe site comentarii cu conţinut ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, care tulbură în vreun un fel viaţa privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conţin virusi, texte reprezentând e-mail-uri în masă sau orice altă formă de spam.

B.O. nu va purta responsabilitatea şi nici nu va putea fi obligată la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeaşi limitare a responsabilităţii ca şi restul conţinutului de pe site, conform articolelor din acest document. În cazul trimiterii unor informaţii, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă societăţii INTERNATIONAL BRAND STORES ONLINE SRL dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil şi retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum şi dreptul de a distribui mai departe aceste date în interesul explicit sau implicit de marketing al companiei.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conţinutului pe care îl transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel încât, prin folosirea acestui conţinut, să nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

 

8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcţionare

Site-ul www.bautura-online.ro este găzduit de serverele unei terţe firme. B.O. nu va putea fi făcut  responsabil pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. B.O. nu va putea fi făcut răspunzator  pentru erorile de interfață apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului. International Brand Stores Online S.R.L nu garantează că site-ul www.bautura-online.ro, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise sunt fără viruşi sau alte componente informatice cu caracter potenţial dăunător, că nu conţine erori, omisiuni. Utilizatorul foloseşte site-ul pe riscul propriu, www.bautura-online.ro fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informaţiilor de pe site.

De asemenea, magazinul online respecta criteriile de preselectie GPeC si a aderat la standardele Trusted.ro

 

9. Abonarea şi dezabonarea la newsletter

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul site-ului www.bautura-online.ro este gratuită şi voluntară, şi implică acceptarea următorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând vă puteţi dezabona urmând instrucţiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă legea Comerţului Electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia română şi internaţională.

Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului ca și în cazul folosirii site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidenţialitate este descrisă pe larg în secţiunea următoare.

Abonaţii newsletter-ului www.bautura-online.ro pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului www.bautura-online.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, International Brand Stores Online S.R.L nu poate fi făcută răspunzătoare sub nicio formă de acţiunile abonaţilor săi. De asemenea B.O. îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

 

10. Politica de confidenţialitate

International Brand Stores Online S.R.L garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic pe site-ul www.bautura-online.ro. Atunci când un utilizator îşi creează un cont pe www.bautura-online.ro, va primi comunicări comerciale din partea B.O. doar în măsura în care şi-a dat consimţământul expres, selectând opţiunea corespunzătoare. Potrivit Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, şi Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, bautura-online.ro are obligaţia de a prelucra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Datele clienților sunt preluate de către International Brand Stores Online S.R.L pe baza adeziunii voluntare, fără a apela în vreun fel la achiziții de baze de date clienți. Pentru orice nereguli sesizate, vă rugăm să ne contactați pe adresa de email online@ib-stores.ro.

Terții care vor avea acces la aceste baze de date sunt serviciile de email marketing cu care International Brand Stores Online S.R.L colaborează, în speță mailchimp.com sau sendinblue.com, ambele operând sub politici stricte anti-spam și de securitate a datelor cu caracter personal.

Scopul preluării datelor e limitat la următoarele: efectuarea comenzilor și livrarea acestora, respectiv informarea clienților asupra modificărilor de stoc sau a promoțiilor.

Clienţilor le sunt garantate drepturile prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiţiei în caz de încălcare a drepturilor sale. Clienţii au dreptul de a solicita ştergerea totală sau parţială a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus în baza unei cereri scrise, semnate şi datate, înaintată către sediul International Brand Stores Online S.R.L sau prin e-mail la adresa contact@ib-stores.ro.

B.O. nu poate fi făcută responsabil pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi parolei sale, pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de www.bautura-online.ro în scopul precizat în prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informaţii personale a utilizatorilor www.bautura-online.ro, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fişier de acces. Fişierele de acces vor face posibilă identificarea de către B.O. a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizării organelor competente. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul www.bautura-online.ro, va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului www.bautura-online.ro şi va pune în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au iniţiat această acţiune.

B.O. nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terţi, nu încurajază spam-ul şi nu face publice datele furnizate de clienţii săi fără acordul explicit al acestora.

11. Dispoziţii finale

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe www.bautura-online.ro şi care nu este deja tratată de niciun articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator la adresa contact@ib-stores.ro.

În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi. Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii de Utilizare a site-ului www.bautura-online.ro, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.

Ultima actualizare la data de 14.01.2019: International Brand Stores Online S.R.L – www.bautura-online.ro.

2019 www.bautura-online.ro. Toate drepturile sunt rezervate.