Politica de retur

Daca ti-a ramas bautura neconsumata, acum o poti returna gratuit si primesti integral plata acesteia. Poti sa aplici pentru procedura de retur a produselor in maxim 21 zile calendaristice. Aceasta procedura o puteti face fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

International Brand Stores garantează pentru calitatea produselor comercializate pe site-ul  www.bautura-online.ro prin posibilitatea returului gratuit. Clientul poate returna bauturile comandate fără a invoca un motiv, în termen de 21 zile calendaristice de la data intrării în posesia fizică a produselor (OUG nr. 34/2014).

Este obligatoriu să trimiteţi produsul original cu timbrul fiscal (de pe dopul sau capacul sticlei) împreună cu toate documentele primite la achiziţie si factura. 

Costurile de transport pentru retur vor fi suportate de către International Brand Stores, doar prin firma de curierat DPD cu care avem noi contractul. În cazul în care optaţi pentru alt serviciu de curierat decât cel agreat, taxa de transport pentru retur va fi suportată de către dumneavoastră.

Înainte de returnarea produsului, este obligatoriu să anunţaţi telefonic (la numerele afişate pe site), verbal sau pe e-mail contact@ib-stores.ro intenţia de a returna un produs sau mai multe produse.

Documentul de retur poate fi preluat de aici și poate fi trimis prin email, curier (împreună cu coletul), sau predat direct la depozitul din Cluj-Napoca (adresa Orastiei nr.10, depozit 17, Parcul Logistic Transilvania). Folosirea acestui document nu e obligatorie ci e menită să ne ajute să gestionăm cât mai eficient și mai rapid procesul de retur.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dvs., inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 21 zile calendaristice de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract.

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

ATENŢIE - Exceptii de la dreptul de retur!

Potrivit Art.16 din OUG nr.34/2014 a drepturilor consumatorilor NU se acceptă pentru returnare produsele desigilate, testate sau încercate, produse care prezintă modificări fizice, lipsuri cantitative, lovituri, ciobituri, zgârieturi, şocuri, etc. În funcţie de starea produsului returnat, se va decide dacă rambursarea poate fi acceptată. Potrivit art.14 din OUG nr. 34/2014 clientul poate fi responsabil pentru diminuarea valorii produselor, astfel încât International Brand Stores poate inapoia o suma cu până la 15 % mai mică decât cea plătită de acesta, dacă produsul a suferit modificări legate de caracteristici sau de funcţionalitate pe perioada deţinerii acestuia de către client.

Contravaloarea produselor achitate se restituie în termen de maxim 21 zile de la data la care clientul îşi exercită dreptul de retur. Returnarea banilor se poate face de către International Brand Stores doar prin virament bancar în contul IBAN transmis de către client (contul IBAN trebuie să fie în Ron şi să conţină 24 de caractere).

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor, va rugam sa ne contactati pe email contact@ib-stores.ro sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.bautura-online.ro.