Rețete punci: băutura cu alcool și fructe perfectă oricând

Rețete punci: băutura cu alcool și fructe perfectă oricând

25.11.2019 22:07

Dacă ai fost de curând la vreo petrecere, s-ar putea să fi văzut pe mese niște boluri mari, în care se află un lichid cu felii de fructe. Este vorba despre punci, o băutură care poate fi atât alcoolică, dar și nonalcoolică și care conține suc de fructe. Este una dintre variantele eficiente de a te răcori în timpul verii, mai ales dacă alegi să o bei rece. Pentru aceasta este bine să cunoști câteva rețete care să te ajute să prepari punciul dorit.

 

Punci cu fructe de pădure

Dintre numeroasele retete de punci dintre care ai de ales, cea cu fructe de pădure este una dintre cele mai delicioase și rapide. 

Retete punci fructe de padure bautura-online

Ingrediente:

 

  • 2 măsuri bitter aromat 

  • 150 ml lichior de cireșe

  • 150 ml gin

  • 250 ml vermut dulce

  • 250 ml vodka

  • 50 ml limonadă

  • 5-6 cuburi de gheață

  • mure, zmeură - pentru decor

Mod de preparare:

  • Pentru prepararea acestui punci va trebui să adaugi în shaker cuburile de gheață, lichiorul, ginul și vodka și să le amesteci bine pentru aproximativ 2 minute;

  • Apoi adaugă peste amestec bitterul, vermutul și limonada și mixează din nou pentru alte 2 minute. Toarnă băutura obținută în pahare și decoreaz-o cu fructe de pădure, care vor da punciului atât un aspect plăcut, cât și aromă. 

Punci de merișoare

Poți prepara punciul de merișoare oricând, dar poți alege acest tip de băutură și pentru a-ți servi invitații de Crăciun deoarece are o culoare intensă roșie sângerie, care se potrivește perfect cu atmosfera sărbătorilor de iarnă.

punci cu merisoare bautura-online

Ingrediente:

  • 40 ml vodka

  • 150 ml nectar/suc natural de merișoare

  • câteva merișoare proaspete sau congelate

Mod de preparare:

  • Amestecă vodka și nectarul/sucul natural de merișoare. Apoi adaugă merișoarele. Dacă folosești merișoare proaspete, pune și câteva cuburi de gheață pentru a obține o băutură răcoritoare. În cazul în care fructele sunt de la congelator, acestea au deja gheață și nu mai este nevoie de ea. Poți adăuga și scorțișoară sau cuișoare pentru un plus de aromă. 

 

Punci festiv din citrice

Fiind o rețetă de punci festiv, aceasta poate fi utilizată și în cazul unei aniversari pe care o organizezi acasă, de exemplu, dar și în contextul unor evenimente mai importante, precum Revelionul sau Crăciunul. 

punci cu citrice bautura-online

Ingrediente:

  • 1 jumătate cană nectar de pere

  • 1 cană suc de portocale proaspăt

  • 1 sfert de cană de rom

  • 1 jumătate cană de apă minerală rece

  • felii de portocale pentru ornare

Mod de preparare:

  • Amestecă într-un bol nectarul de pere și sucul de portocale, dar nu înainte de a le trece printr-o sită fină. Apoi adaugă apa minerală rece și romul. După ce torni băutura în pahare, orneaz-o cu felii de portocală. Dacă prepari băutura pentru un număr mai mare de persoane, lasă amestecul în bol și așază alături, pe un alt vas, feliile de portocală pentru ca fiecare invitat să își decoreze după bunul plac băutura. 

Punci de pepene roșu

Această rețetă este perfectă în timpul verii, pentru o petrecere la piscină sau pentru a te desfăta, pur și simplu, cu o băutură gustoasă acasă.

punci cu pepene rosu bautura-online

Ingrediente:

  • 500 g pepene roșu

  • 50 ml vodka

  • 4-5 frunze de mentă proaspete

  • 1 lingură de suc de lămâie verde

Mod de preparare:

  • Pepenele roșu trebuie să fie ușor înghețat așa că, înainte cu aproximativ o oră de a începe prepararea băuturii, pune-l la congelator;

  • Amestecă la blender 3 sferturi din cantitatea de pepene cu vodka, sucul de lămâie verde și o frunză de mentă tocată mărunt. Pune pepenele și menta rămase în 2 pahare înalte, iar peste acestea toarnă amestecul lichid. Acum te poți răcori cu un punci de pepene roșu delicios.

Punci cu vin și fructe

Este o rețetă potrivită atât pentru petreceri, dar și pentru zilele în care vrei doar să te relaxezi savurând o băutură alcoolică gustoasă.

punci cu piersici bautura-online

Ingrediente:

  • 500 ml vin alb

  • 50 ml rom

  • 500 g piersici 

  • 100 g miere de albine

  • 2 lămâi

  • apă minerală

  • câteva frunze de mentă sau busuioc 

Mod de preparare:

  • Piersicile trebuie spălate, curățate de sâmburi și tăiate în felii. Spală și lămâile și taie-le rondele. Pune fructele astfel pregătite într-un bol și stropește-le cu rom;

  • Dizolvă mierea de albine în vinul alb, apoi adaugă-l peste fructele din bol și pune amestecul la frigider;

  • La servire adaugă în pahar apă minerală și felii de fructe, precum și câteva frunze de mentă, după preferințe;

  • Poți folosi în loc de piersici și mere sau nectarine.

Care este originea băuturii

 

Denumirea băuturii provine din limba sanscrită, în care pañca înseamnă „cinci”, deoarece rețeta originală conținea doar 5 ingrediente: alcool, zahăr, apă, lămâie și ceai, peste care se mai adăugau câteva mirodenii. 

Punciul își are originile în India, de unde a fost adus în Anglia la începutul secolului al XVII-lea și, de aici, a fost răspândit și în alte părți ale Europei. Chiar dacă, la început, majoritatea rețetelor de punci aveau la bază vin sau coniac, mai târziu a început să se utilizeze și romul în producerea acestei băuturi. 

Cel mai întâlnit mod de a servi punciul este dintr-un bol mare, din care fiecare își ia, folosind un polonic, cantitatea de băutură dorită. De cele mai multe ori, în punci se găsesc felii de fructe, care îi păstrează gustul fresh și aroma.

Poți prepara una dintre aceste rețete de punci atunci când urmează să primești vizita cuiva sau când vei organiza o petrecere chiar la tine acasă. Modul de preparare este simplu și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a obține o băutură gustoasă și răcoritoare. 

Sursă foto: shutterstock.com

Distribuie pe:
Postat în Cocktailuri De:
bautura-online.ro
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii