Topul destinațiilor turistice unde alcoolul este ieftin

Topul destinațiilor turistice unde alcoolul este ieftin

04.10.2018 11:33

Dacă te numeri printre turiștii care pun accentul pe potențialul vieții de noapte al unei destinații sau dacă îți place să cunoști tradițiile culinare și obiceiurile locale privind consumul de alcool ale locurilor pe care le vizitezi, cu siguranță îți va fi mai ușor să îți planifici următoarea vacanță în funcție de asta. 

Bugetul tău poate avea mai puțin de suferit în următoarea vacanță sau în următorul city break, dacă vei ține cont de acest top al destinațiilor turistice cu cele mai mici prețuri pentru băuturile alcoolice. Vei afla care este costul mediu al unei sticle de vin sau al unei halbe de bere, dar vei afla și care sunt băuturile tradiționale ale locului și, totodată, cele pe care nu trebuie să le ratezi.

Praga, Cehia - capitala cu cel mai ieftin alcool

Cehia capitala cu cel mai ieftin alcool bautura-online.ro

Capitala Cehiei este unul dintre orașele europene pe care nu trebuie să le ratezi în călătoriile tale. Pe lângă peisajul verde, arhitectura gotică și mâncarea sățioasă - praghezii au un adevărat cult al coastelor de porc -, Praga este și o destinație perfectă pentru consumatorii de alcool.

 

Deși toată lumea îți va spune că trebuie să bei absint când ajungi în acest oraș, trebuie să știi că și berea cehilor se numără printre cele mai bune. În plus, prețul mediu al unei sticle de bere este de 1,4 euro. Dacă preferi alte tipuri de băuturi, iată care este prețul mediu pentru fiecare dintre ele:

 

 • 1 pahar de vin - 1,76 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 2,12 euro

 • 1 cocktail - 3,17 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Scotch & Soda - 4,19 euro

Budapesta, Ungaria - locul unde poți comanda cu încredere al doilea cel mai ieftin vin

Budapesta cu al doilea cel mai ieftin vin bautura-online.ro

Budapesta este capitala cu care artiștii confundă adesea Bucureștiul în timpul concertelor. Dar doar pentru că ne învecinăm, nu înseamnă că avem și turism similar. În Budapesta te poți plimba cu vaporul pe Dunăre, poți mânca cel mai gustos gulaș, dar îți poți delecta papilele gustative și cu mâncăruri mai fine, cum este ficatul de gâscă.

Iar la o mâncare atât de bună și de bogată în arome, nu este deloc ieșit din comun să ai parte și de prețuri competitive la băutură. Berea costă, în medie, 1,67 euro, dar ai și alternative accesibile, dacă nu ești cel mai mare fan al malțului:

 • 1 pahar de vin - 1,37 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 1,76 euro

 • 1 cocktail - 3,37 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Dry martini - 3,90 euro

Cracovia, Polonia - istorie, regalitate și băutură accesibilă

Cracovia, istorie si regalitate

Cracovia, capitala istorică a Poloniei, centru al regalității și un oraș cu o vechime de aproximativ 14 secole, oferă o mulțime de atracții turiștilor. Centrul vechi din Cracovia a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO, iar orașul este o destinație perfectă pentru un city break.

 

Pe lângă latura istorică, Cracovia e o destinație potrivită și pentru gurmanzi, și pentru cei care vor să deguste diferite băuturi. Prețul unei beri este, în medie, de doar 1,92 euro, dar ai și alte opțiuni accesibile:

 

 • 1 pahar de vin - 2,97 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 3,40 euro

 • 1 cocktail - 4,25 euro

 • Cea mai scumpă băutură, în afară de cocktailuri: Dry martini - 4,04 euro

Riga, Latvia - cea mai mare capitală din Țările Baltice, cu cele mai mici prețuri

Riga, cea mai mare capitala cu cele mai mici preturi.

Riga este cea mai mare metropolă din Țările Baltice. Stilul arhitectural gotic din centrul vechi al orașului se îmbină perfect cu elementele Art Nouveau de pe marile bulevarde. Aflată, de asemenea, în patrimoniul UNESCO, Riga le oferă turiștilor peisaje speciale, mai ales pe malurile numeroaselor râuri care o traversează.

 

Dacă vizitezi Piața Centrală a orașului, vei avea parte de adevărate delicii culinare, de la tipuri de brânză cu specific nordic până la cele mai bune produse de panificație. Alături de acestea, berea este la loc de cinste, iar prețul mediu pentru o sticlă nu depășește 2,71 euro. Nici pentru alte băuturi nu vei scoate prea mulți bani din buzunar:

 

 • 1 pahar de vin - 3,53 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 3,62 euro

 • 1 cocktail - 7,01 euro

 • Cele mai scumpe băuturi, în afară de cocktailuri: Gin & Tonic, Rum & Coke, Vodka & Orange, Scotch & Soda, Dry martini - 5,43 euro

Tallinn, Estonia - destinația perfectă, dacă vrei confortul lumii moderne și o viață de noapte versatilă

Tallin, Estonia, modernitate și versatilitate bautura-online.ro

Dacă ești în căutarea unui oraș care îmbină vechiul cu noul, Tallinn este destinația ta. Accesibilă de oriunde din Europa, capitala Estoniei este suficient de mică încât să o poți vizita într-un weekend, dar este impresionantă prin viața de noapte pe care o oferă.

 

De la clădiri de birouri ultramoderne, la centre comerciale uriașe și puburi prietenoase, aici vei găsi tot ce ai nevoie pentru o mini-vacanță incendiară. Și pentru că are o viață de noapte foarte activă, prețurile sunt și ele destul de competitive. Pentru o bere vei scoate din buzunar circa 2,66 euro, dar dacă preferi alte băuturi, iată care sunt prețurile:

 

 • 1 pahar de vin - 3,53 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 4,53 euro

 • 1 cocktail - 6,33 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Southern Comfort - 7,24 euro

Palma de Mallorca - viața de noapte în insule, la prețuri rezonabile

Palma de Mallorca, preturi rezonabile. bautura-online.ro

Castelul medieval Bellver, catedrala gotică Santa Maria și Golful Palma sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Palma de Mallorca. De parcă nu era suficient, capitala Insulelor Baleare din Spania se află în partea de vest a Mării Mediterane, așa că până și clima îți va plăcea.

 

Dar, mai mult decât orice, vei aprecia că poți avea parte de distracții pe care nu le găsești în nicio altă insulă la aceleași prețuri și care includ și băuturi alcoolice la prețuri accesibile. De exemplu, o bere costă 2,49 euro. Iar dacă preferi altceva, prețurile sunt la fel de rezonabile:

 

 • 1 pahar de vin - 2,71 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 5,15 euro

 • 1 cocktail - 5,88 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Dry Martini - 7,75 euro

Berlin, Germania - bere nemțească la cele mai bune prețuri

Berlin, Germania - bere nemteasca la preturi mici. bautura-online.ro

Dacă ești pasionat de istorie, vei avea ce vedea în Berlin, cel mai mare oraș din Germania, care a luat naștere în secolul al XIII-lea. Istoria recentă și tumultuoasă a lăsat, la rândul său, câteva obiective pentru turiști, precum Memorialul Holocaustului și Poarta Brandenburg.

 

Dacă te pasionează muzica, trebuie să știi că Filarmonica din Berlin este considerată de cunoscători drept cea mai bună din lume. Iar dacă vrei doar să guști puțin din viața de noapte, află că o bere de calitate nemțească te va costa doar 3,17 euro. Dar ai și alternative:

 

 • 1 pahar de vin - 4,07 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 3,42 euro

 • 1 cocktail - 3,98 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Dry Martini - 7,69 euro

Amsterdam, Olanda - băutură ieftină în Țara Lalelelor

Amsterdam, Olanda - bautura ieftina in tara lebedelor. bautura-online.ro

Indiferent dacă vizitezi Amsterdam pentru patrimoniul artistic, pentru canalele spectaculoase sau pentru fațadele foarte frumoase păstrate din Epoca de Aur a secolului al XVII-lea, capitala Olandei nu te va dezamăgi. Poți vedea operele lui Van Gogh sau pe ale lui Rembrandt, poți folosi bicicleta pentru a te deplasa oriunde în siguranță sau te poți bucura de viața de noapte spectaculoasă.

 

Deși orașul este cunoscut și pentru legalitatea consumului de marijuana, numeroși turiști preferă să savureze o bere, pentru doar 3,35 euro. Dar în Amsterdam mai poți consuma și alte băuturi alcoolice:

 

 • 1 pahar de vin - 3,42 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 4,53 euro

 • 1 cocktail - 7,69 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Dry Martini - 8,15 euro

Barcelona, Spania - locul unde, după câteva pahare de sangria, vei înțelege dialectul catalan

Barcelona, Spania - sangria. bautura-online.ro

Barcelona este unul dintre cele mai vesele și colorate orașe din Europa și alegerea a milioane de turiști în fiecare an. Muzee ciudate, cum este Muzeul Sexului, plaja Barceloneta și operele arhitecturale ale lui Gaudi sunt doar câteva dintre atracțiile principale.

 

Vei putea savura paella ca la carte și te vei răcori cu sangria locală, dar asta nu înseamnă că, dacă vrei o bere, te va costa mai mult de 3,17 euro. Iar pentru băutorii cu gusturi mai fine, iată care sunt costurile:

 

 • 1 pahar de vin - 3,40 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 3,62 euro

 • 1 cocktail - 7,24 euro

 • Cele mai scumpe băuturi: Rum & Coke, Scotch & Soda, Vodka & Orange - 8,15 euro

Londra, Marea Britanie - dacă gastronomia nu e pe gustul tău, măcar vei aprecia prețul alcoolului

Londra, Marea Britanie - Vei aprecia alcoolul. bautura-online.ro

Capitala Marii Britanii are multe de oferit turiștilor. Palatul Parlamentului, Turnul Big Ben, London Eye sau Abatia Westminster sunt doar câteva dintre obiectivele care îți vor încânta privirea. Pe lângă acestea, ai ocazia să admiri priveliști panoramice în timpul unei plimbări pe Tamisa.

 

Bucătăria britanică nu este cea mai apreciată din lume, iar influențele predominante sunt indiene și pakistaneze, așa că, dacă nu ești fan curry, va trebui să te mulțumești cu bucate destul de banale în Londra. Însă la băutură stau bine britanicii, prețul mediu al unei beri fiind de 4,20 euro. Iată ce alte băuturi mai poți consuma și care sunt costurile:

 

 • 1 pahar de vin - 4,48 euro

 • 1 pahar de vin spumant sau șampanie - 5,44 euro

 • 1 cocktail - 7,79 euro

 • Cea mai scumpă băutură: Dry Martini - 9,97 euro

Alte destinații din Europa unde poți savura o băutură alcoolică de calitate fără să plătești o avere

Alte destinatii din Europa. bautura-online.ro

Colosseumul din Roma și istoria Imperiului Roman nu sunt suficiente pentru a te convinge să vizitezi capitala Italiei? Află că și băutura e accesibilă aici:

 

 • Bere: 3,62 euro

 • Vin: 4,53 euro

 • Vin spumant: 4,98 euro

 

Muzica irlandeză, plăcintele specifice și plaiurile veșnic verzi ar trebui să te convingă să vizitezi capitala Irlandei. De altfel, în Dublin se consumă 97 de litri de bere pe cap de locuitor, deci îți vei găsi cu ușurință prieteni de pahar. Iată care sunt tarifele:

 

 • Bere: 4,95 euro

 • Vin: 5,42 euro

 • Vin spumant: 6,78 euro

 

Paris, Orașul Iubirii, îți pune la dispoziție muzee de renume, înălțimi amețitoare, catedrale gotice și plimbări cu bateaux mouches pe Sena. Pe lângă toate astea, Parisul are și băutură accesibilă, iar cu vinurile franțuzești nu prea poți da greș:

 

 • Bere: 3,62 euro

 • Vin: 3,46 euro

 • Vin spumant: 6,97 euro

 

Probabil ai auzit deja de viața de noapte din Ibiza și de minunata climă mediteraneeană a Insulelor Baleare din Spania, dar te-ai aștepta să fie o destinație destul de costisitoare. Ei bine, nu este, cel puțin în ceea ce privește prețurile băuturilor alcoolice:

 

 • Bere: 3,62 euro

 • Vin: 2,26 euro

 • Vin spumant: 2,71 euro

 

În cazul în care vrei să calci pe urmele lui Colin Farrell și să vizitezi cel mai fermecător oraș din Belgia, așteaptă-te la rețete delicioase și bogate în bere mănăstirească. Iată și care sunt prețurile în Bruges:

 

 • Bere: 3,26 euro

 • Vin: 4,07 euro

 • Vin spumant: 5,42 euro

Cât de ieftină e băutura în țările din afara Europei?

Bautura in afara Europei. bautura-online.ro

Dacă nu vrei neapărat să faci economie pentru următoarea vacanță și îți permiți o excursie pe un alt continent, dar nu vrei să cheltuiești o avere pe distracțiile de noapte sau pe un pahar consumat la masă, trebuie să știi și care sunt prețurile medii ale băuturilor alcoolice în țările din afara Europei.

 

Iată cât te costă o bere de 330 ml, o sticlă de vin sau una de votcă în unele dintre cele mai atrăgătoare destinații:

 

 • Argentina: bere - 1,37 euro, vin - 4,45 euro, votcă - 4,96 euro

 • Australia: bere - 1,37 euro, vin - 9,70 euro, votcă - 24,59 euro

 • Brazilia: bere - 0,99 euro, vin - 8,16 euro, votcă - 12,81 euro

 • Canada: bere - 1,37 euro, vin - 9,54 euro, votcă - 16,62 euro

 • China: bere - 0,99 euro, vin - 12,33 euro, votcă - 8,02 euro

 • India: bere - 1,47 euro, vin - 6,68 euro, votcă - 17,94 euro

 • Indonezia: bere - 1,57 euro, vin - 4,36 euro, votcă - 19,32 euro

 • Japonia: 1,43 euro, vin - 9,33 euro, votcă - 8,64 euro

 • Malaezia: bere - 1,46 euro, vin - 10,7 euro, votcă - 30,58 euro

 • Noua Zeelandă: bere - 1,31 euro, vin - 9,03 euro, votcă - 22,59 euro

 • Singapore: bere - 1,94 euro, vin - 18,41 euro, votcă - 27,41 euro

 • Tailanda: bere - 1,45 euro, vin - 12,45 euro, votcă - 17,71 euro

 • Statele Unite ale Americii: bere - 1,22 euro, vin - 10,28 euro, votcă - 14,76 euro

 

Destinațiile în care alcoolul este foarte scump sunt fie cele în care se practică taxe și accize foarte mari pentru vicii, așa cum sunt Suedia, Finlanda sau Danemarca, dar și cele în care consumul de alcool este considerat subiect tabu din considerente religioase, așa cum este cazul Emiratelor Arabe Unite.

 

Prețul băuturilor alcoolice nu este, în sine, un criteriu în funcție de care să îți alegi următoarea destinație, cu excepția cazului în care scopul acesteia este să te bucuri de viața de noapte sau să deguști cât mai multe specialități locale de băut. În orice caz, poți ține cont de acest top pentru programarea vacanței, deoarece prețul băuturilor alcoolice reflectă, de cele mai multe ori, media costurilor la care ar trebui să te aștepți și pentru alte produse sau servicii.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii