Cele mai neobișnuite cocktailuri din lume: cum le prepari acasă

Cele mai neobișnuite cocktailuri din lume: cum le prepari acasă

30.07.2019 11:28

Cele mai neobișnuite cocktailuri din lume: rețete, ponturi și tot ce mai trebuie să știi pentru a le pregăti acasă

Cocktailurile au pus, de-a lungul timpului, creativitatea barmanilor la grele încercări, iar cei mai curajoși dintre aceștia nu s-au sfiit să își aducă la viață cele mai insolite idei și să creeze băuturi pe cât de bune, pe atât de neobișnuite. 

În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre aceste cocktailuri neobișnuite, poveștile, dar și rețetele lor. 

Le Coquetier/ Sazerac

cocktail Sazerac Bautura-online.ro

Le Coquetier e un cocktail legendar în zona Berlinului, dar în zilele noastre îl poți cere în barurile din toată lumea, cei mai pricepuți dintre barmani vor ști sigur să ți-l pregătească exact așa cum îl fac cei din Berlin.

Acest cocktail se servește în coajă de ou, iar originile lui merg înapoi în timp cam până în secolul al XVIII-lea, atunci când Antoine Amédée Peychaud, un comerciant care vindea medicamente, a început să pregătească un amestec din rom, ciocolată și scorțișoară, pe care îl servea doritorilor în coji de ou. Băutura a fost botezată Le Coquetier, însă în cele din urmă, din motive necunoscute, a început să fie numită Sazerac, care în zilele noastre a devenit cocktailul oficial al New Orleans-ului. 

Ingrediente: 

  • Un cub de zahăr;

  • Un strop de rom sau bitter (barmanii recomandă originalul, Peychaud’s Bitters, însă dacă nu îl găsești în comerț poți folosi oricare alt sortiment);

  • 88 ml de whisky de secară;

  • 3 picături de absint;

  • O felie de lămâie;

  • Gheață.

Cum îl prepari: 

  • Ia un pahar, umple-l cu gheață și lasă-l „la răcit” în frigider cât timp pregătești băutura;

  • În alt pahar toarnă romul și adaugă cubul de zahăr. Zdrobește cubul de zahăr în rom cu o lingură și adaugă whisky-ul de secară;

  • Scoate gheața din primul pahar și toarnă în el absintul. Clătește bine paharul, după care aruncă absintul;

  • Toarnă amestecul de whisky de secară, rom și zahăr în paharul clătit cu absint, adaugă o felie de lămâie (sau coaja unei lămâi, ca în imagine) și gata!

Earl Grey Caviar Martini

Earl Grey Caviar Martini bautura-online.ro

Chinezii din Hong Kong au reinventat clasicul cocktail cu martini în cel mai neobișnuit mod, adăugându-i caviar și, uneori, castravete. 

Earl Grey Caviar poate deveni un cocktail foarte potrivit pentru un garden party neconvențional, dar și pentru un eveniment mai sofisticat, cu dress code. 

Ingrediente: 

  • 44 ml de vodcă (preferabil cu lămâie);

  • 8 ml de curaçao triplu sec (dar poți folosi și lichior de portocale);

  • 14 ml de sirop de flori de soc;

  • 4-5 ml de suc de lămâie;

  • 22 ml de suc de mere;

  • 5 ml de suc de lime;

  • 4-5 grame de caviar (spumă);

  • Câteva cuburi de gheață.

Cum îl prepari: 

  • Toarnă sucul de lămâie, sucul de lime și pe cel de mere într-un shaker;

  • Adaugă siropul de flori de soc, lichiorul de portocale și vodca;

  • Pune apoi câteva cuburi de gheață și amestecă toate ingredientele;

  • Agită bine totul în shaker și toarnă rezultatul într-un pahar pe care l-ai ținut în prealabil câteva ore la frigider;

  • Adaugă deasupra spuma de caviar și gata, ai obținut un cocktail sofisticat și neobișnuit, cu care îi vei surprinde cu siguranță pe invitații tăi. 

 

Sigur, e posibil ca unora dintre invitați să nu le placă acest cocktail, dar nu uita că există un motiv pentru care aceste cocktailuri intră la categoria „neobișnuite”, iar motivul e tocmai faptul că ele nu au fost create ca să fie pe placul tuturor.

 

Wakey Wakey Mary, Eggs and Bakey

Wakey Wakey Mary, Eggs and Bakey bautura-online.ro

Pe lângă faptul că are un nume care pare să fi fost găsit de persoana care a botezat și walkie talkie-ul, acest cocktail se laudă cu ingrediente dintre cele mai neobișnuite, dar și cu faptul că pare să fie un leac foarte bun pentru mahmureală. Sau cel puțin așa spun locuitorii din statul Nevada, Statele Unite, acolo unde s-a născut această băutură insolită.

Printre ingredientele necesare pentru prepararea acestui cocktail se numără și sosul Worcestershire, berea neagră irlandeză, ouăle de prepeliță, baconul și murăturile. Găsești pașii detaliați în cele ce urmează.

Ingrediente:

  • 60 ml de vodcă;

  • 120 ml de suc de roșii;

  • Un strop de sos Worcestershire (îl găsești în orice magazin online);

  • Unul sau două ouă de prepeliță;

  • Două tulpini mici de țelină;

  • Câteva măsline;

  • Murături;

  • Sparanghel murat;

  • Bacon;

  • Un crevete.

Cum îl prepari:

  • Amesteci vodca cu sucul de roșii. Se prepară, practic, ca un simplu Bloody Mary;

  • Adaugi stropul de sos Worcestershire (e bine de știut că poți folosi și sos Tabasco, în funcție de cum îți dorești să fie cocktailul: mai spicy sau mai „cuminte”);

  • Pe o țepușă specială, din metal, adaugi tulpinile de țelină, două-trei măsline, murăturile, sparanghelul murat, baconul, un ou sau două de prepeliță și crevetele. 

 

Americanii din Nevada spun că acest cocktail ar trebui să îi facă pe cei care îl primesc să se întrebe dacă au în față o băutură sau un fel de mâncare, prin urmare cu cât garnitura va fi mai bogată și ingredientele care o compun mai neobișnuite, cu atât șansele ca rezultatul să se apropie de cel original sunt mai mari.

Bacon Cherry Creek

Bacon Cherry Creek bautura-online.ro

Și cocktail-ul din imaginea de mai sus e unul destul de atipic, iar barmanii care îl servesc spun că e foarte bun, prin urmare ar trebui să încerci să îl prepari măcar o dată și să vezi dacă îți place. 

Cocktailul Bacon Cherry Creek poate fi o băutură potrivită pentru un eveniment mai neconvențional, pentru o petrecere, dar și pentru o seară liniștită, alături de prieteni.

Ingrediente:

  • O felie de bacon;

  • 60 ml de bourbon whisky (rețeta originală se prepară cu Knob Creek Bourbon Whisky, dar poți folosi oricare alt sortiment);

  • 22 ml de sirop de vișine;

  • 14 ml de vin roșu;

  • Câteva măsline pentru decor;

  • Gheață.

Cum îl prepari: 

  • Pune toate ingredientele într-un shaker și adaugă cuburile de gheață;

  • Agită shakerul cu putere cam 30 de secunde;

  • Varsă conținutul într-un pahar pe care l-ai ținut în prealabil o oră sau două la frigider;

  • Adaugă felia de bacon, dar ai grijă să nu fie „îngropată” de băutură, ideal ar fi să stea la suprafață;

  • Măslinele le poți adăuga pe o tăviță, strict cu rol decorativ, ca în imaginea de mai sus.

Cocktail Beer and Bourbon

Cocktail Beer and Bourbon bautura-online.ro

Acest cocktail conține ingrediente care, la prima vedere, nu par că ar face casă bună împreună, însă rezultatul contrazice de fiecare dată preconcepțiile celor care îl gustă. Dacă vrei să încerci să-l prepari acasă, găsești pașii mai jos.

Ingrediente: 

  • 60 ml de bourbon (rețeta originală include sortimentul Marker’s Mark, dar poți alege oricare alt sortiment);

  • 60 ml de bourbon infuzat cu miere (dacă nu găsești așa ceva în comerț, atunci poți să adaugi, pur și simplu, câteva lingurițe de miere în el);

  • ¼ sticlă de bere;

  • 120 ml de apă fierbinte;

  • 120 ml sos pentru barbecue;

  • Sucul unei pătrimi dintr-o portocală de mărime medie.

Cum îl pregătești:

  • Amestecă sosul pentru barbecue cu apa fierbinte, amestecă bine compoziția, după care pune-o la frigider;

  • Amestecă bourbonul infuzat cu miere (sau bourbonul în care ai adăugat câteva lingurițe de miere, după caz), bourbonul simplu, apa cu sosul de barbecue și sucul de portocală. Pune-le într-un shaker, cu gheață, și agită bine;

  • Toarnă conținutul într-un pahar înalt, pentru martini;

  • Toarnă berea în același shaker și agit-o până obții o spumă consistentă;

  • Pune spuma obținută astfel deasupra băuturii și gata, ai pregătit un cocktail pe cât de neobișnuit, pe atât de bun!

Dacă vrei ca băutura să arate cât mai bine, o poți decora ca în imaginea de mai sus, cu felii de lime sau frunze de mentă.

Cocktail A-Z

Cocktail A-Z bautura-online.ro

Acest cocktail are 26 de ingrediente, câte unul pentru fiecare literă a alfabetului american. În plus, ingredientele au fost alese astfel încât să acopere cât mai multe puncte de pe harta lumii. Probabil că nu o să-l poți pregăti întocmai ca la carte, dar ai putea să pregătești diverse variante, preparate din ingrediente similare celor originale. Mai jos redăm rețeta originală, pe care o poți adapta în funcție de ce găsești în magazinele noastre.

Ingrediente: 

  • 3 ml de rom Angostura Bitters (originar din Trinidad);

  • 6 ml de rom Botran Solera (Guatemala);

  • 3 ml de lichior de portocale Cointreau (Franța);

  • 6 ml de Diplomatico Rum (Venezuela);

  • 6 ml de rom El Dorado (Guyana);

  • 6 ml de coniac Frapin (Franța);

  • 3 ml de coniac Grand Marnier (Franța);

  • 6 ml de rom Havana Club Añejo (Puerto Rico, Statele Unite);

  • 6 ml de mezcal (o băutură din agave, originară din Guatemala);

  • 6 ml de J.M. Rhum (rom originar din insula Martinica);

  • 3 ml de Kamm & Sons Apertif (o băutură din ginseng și grapefruit, populară în Marea Britanie);

  • 6 ml de coniac Louis Royer (Franța);

  • 6 ml de coniac Martell VS Cognac (Franța);

  • 6 ml de rom Nive Leaves (Japonia);

  • 6 ml de rom Old Vatted Demerara (Guyana);

  • 3 ml de whiskey Pimento Dram (Germania);

  • 3 ml de vermut Quagli Berto Rosso (Italia);

  • 3 ml de Regan’s Orange Bitters (Statele Unite);

  • 3 ml de gin Sipsmith Sloe (Marea Britanie);

  • 3 ml de Tipples British Fruit Liqueurs (Marea Britanie);

  • 3 ml de tonic Underberg Herbal (Germania);

  • 3 ml de sirop Velvet Falernum (Caraibe);

  • 3 ml de rom Wray & Nephew (Jamaica);

  • 6 ml de Xante Pear Liqueur (Franța);

  • 6 ml de Yaguara Cachaça (Brazilia);

  • 3 ml de Zoco Pacharán Liqueur (Spania).

Cum îl pregătești:

  • Amesteci toate ingredientele, le pui într-un shaker, agiți bine și apoi torni conținutul într-un pahar înalt, de martini;

  • Servești cu gheață și decorezi cu felii de lămâie, lime, ananas, frunze de mentă sau, dacă vrei un efect mai spectaculos, îl poți aduce la masa invitaților alături de cuburi de zahăr flambate.

Pentru conformitate, mai jos redăm și rețeta originală:

Angostura Bitters (Trinidad), Botran Solera Rum (Guatemala), Cointreau Liqueur (Franța), Diplomatico Rum (Venezuela), El Dorado 12 Year Old Rum (Guyana), Frapin Cognac (Franța), Grand Marnier Liqueur (Franța), Havana Club Añejo Rum (Puerto Rico, U.S.), Ilegal Mezcal (Guatemala), J.M. Rhum (Martinica), Kamm & Sons Apertif (U.K.), Louis Royer VSOP Cognac (Franța), Martell VS Cognac (Franța), Nine Leaves Rum (Japonia), Old Vatted Demerara Rum (Guyana), Pimento Dram Liqueur (Germania), Quagli Berto Rosso Vermouth (Italia), Regan’s Orange Bitters (U.S.), Sipsmith Sloe Gin (U.K.), Tipples British Fruit Liqueurs (U.K.), Underberg Herbal Tonic (Germania), Velvet Falernum, Wray & Nephew Rum (Jamaica), Xante Pear Liqueur (Franța), Yaguara Cachaça (Brazilia), Zoco Pacharán Liqueur (Spania).

 

Cocktailurile de mai sus sunt unele dintre cele mai neobișnuite din lume și, dacă vrei să îți impresionezi prietenii cu o băutură inedită, atunci poți încerca să le prepari acasă, urmând pașii de mai sus sau adaptând rețetele în funcție de ingredientele pe care le găsești în comerț. În afară de ultimul cocktail, care ar presupune să călătorești în mai bine de 20 de țări și să cumperi ingredientele, restul sunt, în general, destul de ușor de pregătit, iar rezultatul va fi, cu siguranță, spectaculos. Succes!

Foto: Shutterstock

Distribuie pe:
Etichete:
Postat în Cocktailuri De:
bautura-online.ro
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii