Ghidul complet al cadourilor pentru bărbați

Ghidul complet al cadourilor pentru bărbați

27.09.2017 14:49

Alegerea unui cadou nu este o sarcină tocmai simplă, nici măcar atunci când este vorba despre o persoană foarte apropiată. Căutăm întotdeauna idei care să ne vină în ajutor, iar atunci când darul este adresat unui bărbat, piața cadourilor pare, dintr-o dată, mult mai mică. Indiferent care este evenimentul pentru care ești în căutarea unui cadou, ți-am pregătit o listă cu toate variantele posibile, de la cadouri utile, până la alegeri extravagante.

 • 1. Ce trebuie să știi când alegi un cadou pentru un bărbat
 • a. Alege un cadou util sau un cadou plin de semnificație, ideal ambele
 • b. Alege un cadou amuzant, doar dacă știi că va fi apreciat
 • c. Un cadou special este mai apreciat decât un cadou valoros
 • d. Când nu îi cunoști preferințele, cumpără un cadou „sigur”
 • e. Alege cadoul potrivit statutului relației voastre
 • 2. O sticlă de băutură, un cadou cu care nu dai greș aproape niciodată
 • a. Băuturi care pot fi oferite cadou în orice ocazie
 • b. Băuturi care pot fi oferite cadou soțului
 • c. Băuturi care pot fi oferite cadou șefului sau unui partener de afaceri
 • d. Băuturi care pot fi oferite cadou unui prieten drag
 • 3. Alte idei de cadouri pentru un bărbat
 • a. Articole de îmbrăcăminte
 • b. Bijuterii
 • c. Ceasuri
 • d. Gadgeturi
 • e. Cadouri pentru colecționari
 • f. Cadouri extravagante pentru un bărbat
 • g. Cadouri inedite pentru un bărbat

Ce trebuie să știi când alegi un cadou pentru un bărbat

Că nu există cadoul ideal, pe care orice bărbat din lume l-ar aprecia. De cele mai multe ori, pornim de la câteva repere pe care le considerăm adesea tipic masculine (mașinile, sportul, tehnologia). Realitatea este, însă, că nu există o rețeta sigură: câți bărbați, atâtea preferințe. De aceea, vom trece în revistă cât mai multe posibilități, din care vom putea alege cadoul potrivit.

 

Alege un cadou util sau un cadou plin de semnificație, ideal ambele

Una dintre cele mai sigure opțiuni este alegerea unui cadou care poate fi folosit pe termen lung. Este recomandat să ții cont și de pasiunile bărbatului respectiv, atunci când te îndrepți spre o astfel de alegere - asta va da cadoului o semnificație specială.

 

E creativ în bucătărie? Va aprecia accesoriile pentru grătar, un șorț personalizat, care îl va face să se simtă MasterChef, dar poți adăuga și un suport elegant din lemn, pentru sticlele de bere.

 

shutterstock_295910141.jpg

 

 

Preferă călătoriile și drumețiile pe munte? Un rucsac nou, o geantă de călătorie, un scaun pliabil pe care îl poate strecura în portbagaj și instala oriunde sau un ceas de călătorie ar putea fi idei excelente.

 

shutterstock_488688166.jpg

Alege un cadou amuzant, doar dacă știi că va fi apreciat

Cadourile amuzante sunt apreciate de beneficiarii cu simțul umorului, dar chiar și aici putem da greș, dacă trecem de anumite limite. Sunt o opțiune doar dacă te adresezi unei persoane apropiate, și mai puțin recomandate atunci când ești în căutarea unui cadou pentru șeful tău.

 

O idee ar putea fi mesajele înscrise pe un suport elegant de lemn, care poate fi agățat pe perete, în living sau bucătărie. De exemplu, pentru bucătărie, un mesaj de genul: Alex’s Kitchen - Proudly serving whatever you bring; sau This house runs on love, laughter and lots of whiskey.

 

Un cadou special este mai apreciat decât un cadou valoros

Un cadou special nu trebuie să coste o avere. Poți alege un produs care nu se găsește pe toate drumurile și care totuși are un preț bun.

 

Dacă știi însă că te adresezi unei persoane ceva mai pretențioase, alege mai degrabă raionul de produse premium. De exemplu, dacă vrei să oferi trabucuri, nu te orienta spre cel mai comun brand.

Când nu îi cunoști preferințele, cumpără un cadou „sigur”

Ce-i drept, e dificil să definim ce înseamnă un cadou sigur. Ne putem gândi la automobile, sport, drumeții, articole de îmbrăcăminte, gadgeturi, băuturi fine, muzică, ceasuri și accesorii pentru birou.

 

Chiar dacă nu cunoaștem preferințele și hobby-urile bărbatului pentru care alegem cadoul, un minim efort de documentare va fi necesar, în așa fel încât să nu cumpărăm accesorii de birou unui bărbat care este mereu pe drumuri.

 

Alege cadoul potrivit statutului relației voastre

Cadourile pentru iubit pot fi foarte variate, alegerea depinzând în mare măsură de stadiul în care se află relația. Nu cumpăra ceva costisitor, cum ar fi un ceas de lux, la începutul relației: mesajul receptat va fi că vrei să grăbești lucrurile.

 

Pentru început, cadourile simbolice, sau cele cu semnificație specială sunt alegerea perfectă. Ți-a povestit despre visul lui de a face înconjurul lumii? Cumpără-i o ediție ilustrată și de bună calitate a Călătoriilor lui Marco Polo sau o busolă vintage. Îl pasionează chitara acustică? Un set nou de corzi, împreună cu ultimul album al unui artist pe care îl admiră sunt o alegere excelentă.

 

shutterstock_549506551.jpg

 

Mai târziu, te poți orienta și spre altfel de cadouri: un aparat foto profesional, ultimul model iPhone, o pereche de pantofi sport la care visează de mult, o vacanță în doi.

 

O sticlă de băutură, un cadou cu care nu dai greș aproape niciodată

În contexte formale, băuturile fine sunt unele dintre cele mai potrivite cadouri pentru bărbați. Nu întâmplător, companiile obișnuiesc să includă în pachetele oferite angajaților și colaboratorilor, de Crăciun sau cu alte ocazii, sticle dintre cele mai elegante.

 

Astfel de cadouri pot fi însă oferite și bărbaților din familie (tatăl, bunicul), sau prietenilor, dacă știm că le vor aprecia.

 

shutterstock_335428058.jpg

 

Băuturi care pot fi oferite cadou în orice ocazie 

 

Nu poți greși cu o băutură clasică, din categoria premium, începând cu vinul și șampania -  două alegeri pe care le regăsim în cadrul oricărei petreceri aniversare.

 

Categoria băuturilor nobile include însă și câteva “creații” anglo-saxone (whiskey, produs în Irlanda și Scoția încă din secolul 15) sau băuturi a căror istorie este legată de cea a coloniilor americane (romul, a cărui producție s-a dezvoltat inițial în Caraibe). Coniacul este, de asemenea, o alegere potrivită pentru diferite evenimente, celebra băutură franțuzească fiind realizată după reguli foarte stricte, care îi asigură autenticitatea.

 

 • whiskey (Jack Daniels, Buffalo Trace Bourbon, Jameson Select Reserve Black Barrel, Auchentoshan Springwood)

 

 • rom (Havana Club, Diplomatico Blanco Reserve, Dictador)

 

 • șampanie (Bottega Vino, Moet & Chandon, Veuve Clicquot)

 

 • coniac (Vecchia Romagna, Curvoisier, Hennessy, Remy Martin)

 

 • vin (Jidvei Castel, Recaș Sole, Il Miogusto, Chardonnay Louis Jadot Pouilly Fuisse)

 

shutterstock_409070530.jpg

 

Băuturi care pot fi oferite cadou soțului

Alege în funcție de preferințele lui, iar dacă vrei să îi faci o surpriză, nu cumpăra whiskey sau rom, de data aceasta, ci caută sau prepară una dintre băuturile tradiționale ale unei țări pe care își dorește să o viziteze.

 

Iată câteva exemple:

 

 • Franța - pastis

 • Portugalia - vin de Porto

 • Italia - grappa

 • Belgia - jenever

 • Anglia - gin

 • Israel - arak

 • Brazilia - caipirinha

 • Argentina - fernet

shutterstock_346111007.jpg

 

 

Băuturi care pot fi oferite cadou șefului sau unui partener de afaceri 

Pe listă se află aceleași băuturi enumerate mai sus, când am vorbit despre cadourile de acest tip care pot fi oferite indiferent de ocazie. Adăugăm o singură precizare: alege, întotdeauna, un brand din categoria premium.

 

 Băuturi care pot fi oferite cadou unui prieten drag

Foarte potrivită poate fi o sticlă de vin, pe care o puteți împărți la cină, sau chiar o întreagă colecție, provenind dintr-o regiune viticolă renumită: Toscana, Bordeaux, Valea Loarei, sau Panciu, Dealu Mare, Murfatlar.

 

Un prieten care organizează un grătar sau un picnic ar putea aprecia și un astfel de vas metalic, pentru păstrarea băuturilor la rece.

 

 

 Alte idei de cadouri pentru un bărbat

Ce mai poate fi oferit unui bărbat? Iată o serie de idei care să te inspire.

 

Articole de îmbrăcăminte

 

pexels-photo-298863.jpeg

 

Cui poți face cadou un articol de îmbrăcăminte 

O alegere des întâlnită, potrivită mai degrabă pentru cadourile oferite bărbaților din viața noastră: iubiți, frați, tați, bunici și prieteni apropiați, cărora le cunoaștem preferințele și… măsurile.

 

 

Cum alegi un articol de îmbrăcăminte

Tehnologia a ajuns atât de departe, încât există acum aplicații care te ajută să descoperi mărimea potrivită pentru tine, pentru orice tip de îmbrăcăminte. Ai însă nevoie de măsurători: ale taliei, înălțimii și circumferinței pieptului. Poți testa o astfel de aplicație, folosind propriile tale măsurători și comparând statura ta cu cea a bărbatului care va primi cadoul.

 

Dacă este, însă, vorba despre o persoană apropiată, sunt șanse mari să nu ai nevoie de toate acestea. Cel mai probabil, știi deja ce mărimi poartă și ce stil vestimentar preferă.

 

Articole de îmbrăcăminte pe care le poți face cadou fără a avea mari bătăi de cap

Mergi la sigur cu o cămașă, un tricou personalizat, un sacou sau pantofi sport.

 

Bijuterii

Trebuie spus, de la bun început, că nu toți bărbații apreciază bijuteriile. Rămâne, așadar un cadou de nișă, adaptat preferințelor personale. Excepție fac, bineînțeles, ceasurile, pe care niciun bărbat nu le refuză.

 

Cui poți face cadou o bijuterie

O bijuterie poate fi oferită partenerului de viață sau unui prieten apropiat, mai ales dacă aceasta are valoare simbolică. Poate fi vorba despre un lanț simplu sau cu pandantiv, o brățară discretă sau un inel pentru bărbați inscripționat cu un mesaj care are însemnătate pentru el, sau pentru voi doi.

 

Cum poți personaliza o bijuterie făcută cadou

Te poți adresa unui atelier specializat în imprimarea bijuteriilor, multe dintre ele preluând comenzi online.

 

Ceasuri 

 

shutterstock_314257202.jpg

 

Cui poți face cadou un ceas 

 

Ceasurile pot fi oferite drept cadou aniversar, cadou de nuntă, sunt potrivite atunci când vrei să faci o surpriză partenerului de viață, tatălui sau unui coleg de birou.

 

Cum alegi un ceas pentru a-l face cadou

Urmărește întotdeauna care sunt preferințele persoanei pentru care cumperi cadoul și care îi este stilul de viață, precum și stilul vestimentar. Practică diferite sporturi? Un design simplu și dinamic ar fi mai potrivit.

 

Pe de altă parte, poate că un bărbat care aleargă în parc în fiecare dimineață, preferă hainele elegante pentru restul zilei. Cum știi ce să alegi, într-o astfel de situație? Vezi ce îi lipsește: ceasul de sportiv, sau modelul elegant pe care l-ar putea purta la birou?

 

Cum poți personaliza un ceas făcut cadou

Verifică dacă magazinul de unde ai achiziționat produsul oferă servicii de personalizare, iar dacă nu este cazul, alege un atelier de serigrafie și inscripționare.

 

Gadgeturi 

 

shutterstock_564114832.jpg

 

Cui poți face cadou un gadget

Dacă ne uităm la succesul Black Friday și la numărul bărbaților pasionați de telefoane și fotografie, am zice că poți face cadou un gadget aproape oricărui bărbat.

Cum alegi un gadget pentru a-l face cadou

Nu este, însă, o alegere simplă și nici una ieftină. Dacă este vorba despre un adevărat cunoscător de tehnologie, nu îi poți oferi un gadget oarecare, ci va trebui să alegi unul dintre cele mai noi modele. În schimb, dacă persoana respectivă are o pasiune pentru artă și fotografie, ar putea aprecia un aparat DSLR de modă veche.

 

Idei de gadgeturi pe care le poți face cadou

 • un smartphone de ultimă generație

 • accesorii pentru smartphone

 • căști bluetooth

 • un aparat foto performant

 • o consolă pentru jocuri video

 • un smartwatch

 • o dronă cu cameră video

Cadouri pentru colecționari

 

Este o categorie pentru care este dificil să faci recomandări, asta pentru că pasiunea de a colecționa are o notă foarte personală și pentru că ai nevoie de cunoștințe aprofundate înainte să poți alege cadoul potrivit. De foarte multe, ori, este vorba despre piese vechi, rare și cu prețuri pe măsură, dar poți avea norocul să dai peste un chilipir.

 

Cui poți face cadou un produs de colecție

Colecționarilor de mașini - probabil că nu. Sunt însă persoane care colecționează sticle de vin, mașini de scris vechi, monede, picturi, cărți, ceasuri.

 

shutterstock_523246414.jpg

 

 

Cadouri extravagante pentru un bărbat

 

Vinuri rare sau foarte vechi

Un vin roșu din Australia, produs din struguri Shiraz, sau vinurile vechi și elegante din regiunile Provence, Bordeaux, Burgundia, Alsacia și California sunt o idee de luat în seamă.

 

Vinurile rare, de colecție, sunt, desigur, mai dificil de procurat. Multe dintre ele sunt produse din soiuri de struguri pe care le găsim într-o singură regiune, iar unele reprezintă rețete create accidental, care au trecut testul timpului. Un exemplu sunt vinurile Rioja, obținute din varietăți de struguri din nordul Spaniei și învechite în butoaie de stejar american.

Băuturi fine, de colecție

O alegere ar putea fi Moët & Chandon Brut sau Veuve Clicquot Rosé. Dacă te întrebi de ce sunt atât de apreciate aceste două branduri, iată și explicația:

 

 • Moët & Chandon este unul dintre cei mai mari producători de șampanie, la nivel mondial, și deține un mandat regal prin care furnizează această băutură Casei Regale Britanice; aceeași companie produce și Dom Perignon, o șampanie vintage, preparată întotdeauna doar în cel mai bun an.

 

 • Veuve Clicquot este șampania prin excelență, în sensul că este una dintre mărcile care, începând cu secolul 18, au avut un rol important în popularizarea acestei băuturi printre membrii înaltei burghezii. Această băutură apare în filme ca Downtown Abbey și Casablanca și în romanele din seria James Bond.

Trabucuri de colecție

Poți combina trabucurile Ashton Classic, Camacho sau The Griffin’s Nicaragua cu o sticlă de Dalmore Cigar Malt - un single malt produs în Scoția și creat special pentru a fi savurat alături de trabucuri.

 

 

shutterstock_332534375.jpg

 Accesorii de la case de modă celebre 

 

 

Gențile de voiaj, ochelarii de soare, eșarfele pentru bărbați, mănușile și portofelele de piele pot fi întâlnite în colecțiile multor designeri și case de modă: Tom Ford, Louis Vuitton, Burberry, Bottega Veneta. Le găsești mai ales online, sau vizitând magazine precum Harrods, din Londra.

 

Accesorii de birou de lux 

Pentru birou, poți alege un stilou Cross Townsend, Montblanc sau Dunhill Sentryman.

 

Ceasuri de lux

Un ceas de lux poate fi sport sau elegant, așa că oferta de branduri este foarte generoasă: Piaget, Maurice Lacroix, Gucci, Longines,Tudor, Tag Heuer.

 

Cadouri inedite pentru un bărbat

 

shutterstock_138759491.jpg

 

Sunt, poate, cadourile cele mai memorabile, pentru că reprezintă experiențe, fie că este vorba despre călătorii, sporturi extreme, cursuri sau o ieșire cu prietenii în oraș. Iată câteva dintre cele mai inspirate idei:

 

Aventuri extreme

Poate fi un salt cu parașuta sau o zi petrecută într-un parc de aventuri.

 

O seară în oraș alături de prieteni

Teatru, film, cină, sau o degustare de vin? Oricare ar fi alegerea, prezența celor apropiați este, uneori, cel mai bun cadou.

 

Cursuri de chitară

Dacă ai un prieten care își dorea de multă vreme să își ia în serios pasiunea pentru muzică, cursurile de chitară ar putea fi primul pas.

Lecții de scuba diving

Un lucru pe care trebuie să îl știi aici este că lecțiile sunt recomandate celor care știu să înoate, dar nu este o cerință obligatorie.

 

Briceag pentru expediție

Un cadou pentru iubitorii muntelui și ai drumețiilor, dar și pentru cei care vor să își amintească puțin de copilărie.

 

CD-uri de colecție

Alegerea depinde, desigur, de preferințele muzicale ale celui care va primi cadoul. O alternativă sunt vinyl-urile cu muzică veche, pe care un cunoscător adevărat le va aprecia, cu siguranță.

 

Surse foto: Shutterstock

 

Distribuie pe:
Postat în Noutăţi De:
bautura-online.ro
Comentarii* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii