10 lucruri interesante despre Tequila pe care trebuie să le știi

10 lucruri interesante despre Tequila pe care trebuie să le știi

20.10.2017 15:59

Îți dorești să pregătești ceva inedit și să ieși din monotonia petrecerilor obișnuite? Este un moment perfect să organizezi o petrecere în stil mexican.

Ai nevoie doar de câteva elemente pentru a intra în atmosferă: tequila, sare, lămâie, pălării mexicane, muzica cu mariachi și mâncare specifică pe care o poți comanda sau o poți pregăti împreună cu prietenii tăi. Câteva tipuri de mâncare mexicană: Quesadilla, Enchilada, Tapas, Tortilla, tapas și multe alte bunătăți.

Vom începe cu cea mai interesantă veste: Știai că tequila nu se bea în shot-uri așa cum se obișnuiește să fie servită în baruri? Poate că ești familiarizat cu euforia unei petreceri, cu shot-urile de tequila care apar ca prin minune, iar a doua zi ești vizitat de o mahmureală cruntă.

Ei bine, află că mexicanii nu beau tequila în shot, cu lămâie și sare. Ei o savurează în pahare cu picior, exact așa cum un degustător de vinuri sau pasionat de whisky își degustă băutura preferată. Ți-am pregătit 10 informații interesante cu care îți vei impresiona prietenii și îți vei îmbogăți cunoștințele. 

1. Tequila este făcută din planta denumită agavă albastră (agave).

Această plantă este înrudită cu Aloe Vera, este suculentă, iar din tulpină sunt produse materiale textile. Din seva unor specii (Agave americana) se produce siropul de agave.

2. Guvernul Mexican deține drepturi exclusive asupra numelui „tequila” și este un produs cultural local.

În 1977, guvernul Mexican a introdus legea conform căreia o băutură poate fi etichetată „Tequila” doar dacă este produsă în anumite zone precise din Mexic: în statul Jalisco și în câteva municipii din apropierea statelor Guanajuato, Michoacán, Nayarit și Tamaulipas. Majoritatea producției este concentrată pe o arie de 150 de kilometri în jurul orașului Guadalajara din Jalisco. În această zonă este celebra localitate Tequila.

3. Cultivarea de agave este restricționată prin legea mexicană

Cultivarea este permisă doar statului Jalisco din Mexico și împrejurimilor.

Dacă alți producători cultivă planta de agave în alte zone care nu sunt oficial recunoscute, producătorii ar fi dați în judecată dacă ar încerca să îmbutelieze produsul și să îl vândă ca fiind tequila adevărată.

O altă condiție obligatorie este să fie produsă din Agave Tequilana Weber, mai cunoscută sub denumirea agavă albastră, "blue agave."

4. Tequila este produsă din „inima” fructelor de agave albastre, denumită de către mexicani piñas.

Piñas arata ca un ananas si este foarte dulce in interior. 

5. Planta de agavă albastră poate cântări de la 36 la 90 kg.

6. Lichidul din mijlocul agavei este denumit „aquamiel”, adică apă de miere

7. Din piñas (inima agavei) este produs și un sirop foarte bun.

8. O sticlă nedesfăcută de tequila poate fi păstrată mulți ani.

Ai la dispoziție aproximativ o lună și până la două luni, înainte ca oxidarea și evaporarea să scadă calitatea tequilei. Așa că după ce deschizi sticla de tequila, poți să o consumi în 3, maxim 6 luni, iar în acest moment, devine mai mult ca un bourbon.

9. Sticlele de Tequila nu au vierme în sticlă.

Viermele este doar în anumite sticle de mezcal, o altă băutură tradițional mexicană produsă din orice plantă de agave.

10. Conform The Guinness Book of World Records, cea mai scumpă sticlă de tequila vândută vreodată unui colecționar privat a costat 225.000 $.

Pasionații plătesc mult pentru o tequila bună. Sticla care a intrat in cartea recordurilor pentru valoare sa, era fabricată din aur alb şi platina. Sticla conţinea tequila de 6 ani în valoare de 2.500 $.

Distribuie pe:
Postat în Tequila De:
bautura-online.ro
Comentarii* Câmpuri Obligatorii