Pagina:
  1. 1
  2. 2
Setare Direcție Ascendentă

Organizarea unei nunți presupune atenție la o mulțime de detalii, iar calcularea băuturii necesare pentru fiecare invitat este unul dintre ele. Îți venim în ajutor cu un articol complet despre cum să calculezi cantitatea de băuturi de care ai nevoie pentru un astfel de eveniment, indiferent de numărul de invitați. Iată tot ce trebuie să știi:

Citeşte mai mult
Postat în Noutăţi De: bautura-online.ro

Vinul roșu este una dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice, având numeroase beneficii pentru inimă, circulație și creier.

Statisticile arată că vinul roșu este preferat de majoritatea persoanelor, în detrimentul vinului alb și rose, consumate în cantităti mult mai mici. Indiferent că îl preferi alături de o mâncare bună sau că îți place să îți torni un pahar după o zi lungă, vinul roșu poate avea efecte terapeutice asupra organismului, cât timp îl consumi cu moderație.

 

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Cu siguranță le-ai gustat cel puțin o dată, pentru că sunt printre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Deși la prima vedere nu pare nicio diferență între Scotch, Whiskey, Bourbon și Rye, dacă aveai impresia că sunt una și aceeași băutură, te înșelai.

Îți explicăm în acest articol care sunt diferențele dintre ele astfel încât data viitoare când vei savura un pahar să știi exact ce băutură este și de unde provine. Vei afla toate informațiile pe care voiai să le știi vreodată despre aceste băuturi.

Care este diferența dintre whisky și whiskey?

 

Citeşte mai mult
Postat în Whisky De: bautura-online.ro

Vinul fiert este una dintre cele mai aromate și mai delicioase băuturi tradiționale ale iernii.


Deși este considerată o băutură specifică Europei, vinul fiert se prepară, sub o formă sau alta, în mai multe părți ale globului. Istoria vinului fiert își are originea în secolul 2, în Roma, când legiunile aduseseră vin și struguri din zonele cucerite în bazinul Rinului și al Dunării, dar învățaseră și noi modalități de preparare a băuturilor.

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Cuba Libre, unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume, cunoscut și sub denumirea mai simplă de rom și cola, are în spate o istorie interesantă, care datează încă de la începutul anilor 1900. De-a lungul timpului, el a câștigat popularitate datorită faptului că este o băutură simplu de preparat, gustoasă și aromată, numai bună de savurat într-o seară de relaxare.

 

Citeşte mai mult
Postat în Cocktailuri De: bautura-online.ro

Vinul este una dintre cele mai fine băuturi din lume, însoțește orice masă de sărbătoare sau pur și simplu o seară relaxată și merită să fie păstrat în cele mai bune condiții.

Felul în care este păstrat un vin influențează gustul său, dar și culoarea și textura. Există câteva greșeli foarte frecvente în ceea ce privește păstrarea vinului și pe care le fac adesea chiar și managerii de restaurante sau baruri. Cum regulile în ceea ce privește păstrarea lui sunt destul de stricte, ne-am propus să-ți arătăm tot ce trebuie să știi pentru a păstra vinul în cele mai bune condiții.

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Cum alegem vinul și cu ce mâncăruri îl asociem?

Vinul este una dintre cele mai vechi și nobile băuturi, savurat de oameni de mii de ani. Istoria vinului începe cu peste 7.000 de ani în urmă, în Mesopotamia Antică. Licoarea bahică a bucurat papilele gustative ale înaintașilor noștri și rămâne și în prezent o băutură extrem de apreciată, produsă în zeci de țări, regiuni întregi bazându-și economia și renumele pe cultura viței de vie.

Chiar și în istoria românilor regăsim și un amănunt interesant despre cultura viței de vie. Se pare că dacii apreciau foarte mult un pahar de vin bun, așa că Burebista a dat ordin ca toată vița de vie din Dacia să fie tăiată. Dacii nu au fost, în mod cert, singurii care au apreciat vinul bun, iar dovada stă în simplul fapt că și la milenii după acest eveniment oamenii încă se adună în jurul mesei pentru a savura mâncăruri alese și pentru a gusta un pahar de vin.

Citeşte mai mult
Postat în Cocktailuri De: bautura-online.ro

Află totul despre cele mai faimoase cocktailuri • cu alcool/non-alcoolice • ușor de făcut • de vară sau pentru vremea rece • Totul pe site!

 Cocktailurile sunt cele mai populare băuturi în cluburi, baruri, la terase sau la restaurante și reușesc să împace toate gusturile. Mixul de arome și combinațiile interesante dintre băuturile alcoolice, sucuri, siropuri sau condimente au făcut din mixologie o adevărată artă. Însă nu e nevoie să urmezi cursuri de specialitate pentru a-ți prepara niște cocktailuri rapide și la tine acasă.
Citeşte mai mult
Postat în Cocktailuri De: bautura-online.ro

Un cosmo roz într-un pahar înalt este unul dintre ingredientele unei seri perfecte, mai ales dacă este savurat alături de niște prietene dragi. Este una dintre cele mai feminine și mai rafinate băuturi și însuși numele său ne duce cu gândul la o femeie independentă, îndrăzneață și căreia nu îi este frică să spună ce gândește.

În serialul Sex and the City, pe care l-au îndrăgit milioane de fani din întreaga lume, acest cocktail era nelipsit de la discuțiile degajate pe care le purtau cele patru personaje principale – Carrie, Miranda, Samantha și Charlotte. Cu cât mai popular devenea serialul, cu atât mai multe femei comandau la restaurant acest cocktail savuros, feminin și plin de personalitate, cu aromă fructată.

Citeşte mai mult
Postat în Cocktailuri De: bautura-online.ro

A fost numit cel mai complex cocktail din lume și este bautura preferată de mulți într-o dimineață de mahmureală sau într-o zi ploioasă de toamnă. Bloody Mary nu mai este doar cocktailul simplu preparat cu votcă și suc de roșii.

 

Un cercetător din SUA a ajuns la concluzia că această băutură conține toate ingredientele necesare pentru a-ți încânta toate simțurile și a decretat că „are echilibrul perfect între dulce, acrișor, sărat, fără să fie amar, dacă este preparat corect”. Hai să vedem ce face acest cocktail atât de special și cum poți prepara cea mai bună rețetă, cu care să-ți dai gata toți prietenii:

 

 

Citeşte mai mult
Postat în Cocktailuri De: bautura-online.ro

Ai peste 18 ani?

DaNu
Abonează-te la newsletter!
Profită de cele mai noi oferte!
Vrei să fii printre primii care primesc informaţii despre promoţiile şi ofertele noastre? Abonează-te la newsletter şi vei putea profita de cele mai noi oferte!
Contul Meu