Pagina:
  1. 1
  2. 2
Setare Direcție Ascendentă

Cidrul este o băutură perfectă pentru zilele de vară. Gustul răcoritor nu este singurul atribut care îl recomandă, deoarece el conține și o mulțime de substanțe benefice.  

În ultimii ani, cidrul a devenit foarte popular în țara noastră, iar acest fapt nu este deloc surprinzător, având în vedere gustul său bogat și fresh, precum și varietatea de arome în care este disponibil. Această băutură are o istorie interesantă, precum și câteva beneficii incontestabile pentru sănătate. Îți arătăm mai jos...

Citeşte mai mult
Postat în Noutăţi De: bautura-online.ro

Prosecco, vinul care a cucerit lumea. Tot ce trebuie sa stii ca sa-l savurezi la adevarata valoare

O bautura cool, apreciata in intreaga lume si perfecta pentru zilele calde, prosecco a devenit obligatoriu la orice petrecere. Iti aratam ce trebuie sa stii despre ea ca sa o apreciezi asa cum merita.

Cu siguranta si tu ai auzit de aceasta bautura si probabil ai si gustat-o macar o data. prosecco este un vin racoritor, cu o savoare cu totul speciala, compania perfecta la un garden party, la un eveniment black tie, dar chiar si la un concert. Pentru ca a devenit tot mai apreciat si cautat, dar si pentru ca se apropie sezonul perfect pentru a-l savura, iti aratam tot ce trebuie sa stii despre acesta bautura atat de rafinata.  

Ce este prosecco?

 

Citeşte mai mult
Postat în Noutăţi De: bautura-online.ro

Berea este a treia cea mai consumată băutură din lume, după apă și ceai, și cea mai consumată băutură alcoolică de pe întreaga planetă. Produsă din doar patru ingrediente, ea este și cea mai veche băutură alcoolică din lume, iar referințe cu privire la consumul ei se regăsesc în scrieri datând din vremurile Mesopotamiei Antice.  

Pe o tabletă de lut inscripționată cu 4.000 de ani în urmă se menționează inclusiv faptul că meseria de berar era foarte respectată și că femeile erau cei mai pricepuți berari. Referințe cu privire la această băutură se găsesc și în Marele Cod de Legi al lui Hammurabi, unul dintre regii Babilonului. În acest document se reglementa distribuția și vânzarea berii și se menționa că cei care vând cantități mai mici decât cele menționate vor fi înecați.

Mai jos îți explicăm totul despre această băutură atât de răspândită. Vei afla câte tipuri de bere există, dar și care sunt beneficiile acestei băuturi pentru sănătate.

Citeşte mai mult
Postat în Noutăţi De: Theodora Neagu

Vinul este una dintre cele mai sofisticate și complexe băuturi alcoolice, apreciat atât pentru aroma sa, dar și pentru numeroasele tipuri de vin, concepute astfel încât să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi.

Degustarea vinurilor este considerată o adevărată artă. Există concursuri în care somelierii profesioniști se întrec în a-și demonstra măiestria la a ghici soiurile de struguri, metoda de fabricație, anul de producție și aromele din vinuri, folosindu-și toate simțurile pentru a aduna aceste informații. Iată ce poți învăța de la ei, astfel încât să te bucuri de o sticlă de

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Organizarea unei nunți presupune atenție la o mulțime de detalii, iar calcularea băuturii necesare pentru fiecare invitat este unul dintre ele. Îți venim în ajutor cu un articol complet despre cum să calculezi cantitatea de băuturi de care ai nevoie pentru un astfel de eveniment, indiferent de numărul de invitați. Iată tot ce trebuie să știi:

Citeşte mai mult
Postat în Noutăţi De: bautura-online.ro

Vinul roșu este una dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice, având numeroase beneficii pentru inimă, circulație și creier.

Statisticile arată că vinul roșu este preferat de majoritatea persoanelor, în detrimentul vinului alb și rose, consumate în cantităti mult mai mici. Indiferent că îl preferi alături de o mâncare bună sau că îți place să îți torni un pahar după o zi lungă, vinul roșu poate avea efecte terapeutice asupra organismului, cât timp îl consumi cu moderație.

 

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Cu siguranță le-ai gustat cel puțin o dată, pentru că sunt printre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Deși la prima vedere nu pare nicio diferență între Scotch, Whiskey, Bourbon și Rye, dacă aveai impresia că sunt una și aceeași băutură, te înșelai.

Îți explicăm în acest articol care sunt diferențele dintre ele astfel încât data viitoare când vei savura un pahar să știi exact ce băutură este și de unde provine. Vei afla toate informațiile pe care voiai să le știi vreodată despre aceste băuturi.

Care este diferența dintre whisky și whiskey?

 

Citeşte mai mult
Postat în Whisky De: bautura-online.ro

Vinul fiert este una dintre cele mai aromate și mai delicioase băuturi tradiționale ale iernii.


Deși este considerată o băutură specifică Europei, vinul fiert se prepară, sub o formă sau alta, în mai multe părți ale globului. Istoria vinului fiert își are originea în secolul 2, în Roma, când legiunile aduseseră vin și struguri din zonele cucerite în bazinul Rinului și al Dunării, dar învățaseră și noi modalități de preparare a băuturilor.

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Cuba Libre, unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume, cunoscut și sub denumirea mai simplă de rom și cola, are în spate o istorie interesantă, care datează încă de la începutul anilor 1900. De-a lungul timpului, el a câștigat popularitate datorită faptului că este o băutură simplu de preparat, gustoasă și aromată, numai bună de savurat într-o seară de relaxare.

 

Citeşte mai mult
Postat în Cocktailuri De: bautura-online.ro

Vinul este una dintre cele mai fine băuturi din lume, însoțește orice masă de sărbătoare sau pur și simplu o seară relaxată și merită să fie păstrat în cele mai bune condiții.

Felul în care este păstrat un vin influențează gustul său, dar și culoarea și textura. Există câteva greșeli foarte frecvente în ceea ce privește păstrarea vinului și pe care le fac adesea chiar și managerii de restaurante sau baruri. Cum regulile în ceea ce privește păstrarea lui sunt destul de stricte, ne-am propus să-ți arătăm tot ce trebuie să știi pentru a păstra vinul în cele mai bune condiții.

Citeşte mai mult
Postat în Vinuri De: bautura-online.ro

Ai peste 18 ani?

DaNu
Abonează-te la newsletter!
Profită de cele mai noi oferte!
Vrei să fii printre primii care primesc informaţii despre promoţiile şi ofertele noastre? Abonează-te la newsletter şi vei putea profita de cele mai noi oferte!
Contul Meu