Ballantines Finest 30 Ani 70cl

739 RON
COD: 5010106110065
739,00 RON
TVA 19% inclus, cu Costuri de livrare
sau

În Stoc

Descriere

Ballantine’s Very Rare Blended Scotch Whisky Aged 30 Years așa cum este numele oficial al sortimentului maturat vreme de 30 de ani a fost lansat ca și produs în portofoliul celor de la Ballantine’s în 1930.

 

El a fost un răspuns la piața de premium blended scotch în dezvoltare, imediat după recesiunea economică a anilor 30, fiind lansat împreună cu sortimentul Ballantine’s 17 Years Old deja recenzat de noi. Ballantine’s Very Rare Blended Scotch Whisky Aged 30 Years este îmbuteliat într-o sticlă ce păstrează forma rotunda deja tradițională a sortimentelor învechite minim 17 ani. Sticla nu este transparentă, avâmd o nuanță de maro ce se completează perfect cu eticheta ce ascunde dopul de tip înșurubabil cu filet. Eticheta cu caracteristici vintage comunică succinct toate informațiile necesare legate de vechime și cantitate, iar în centru ei tronează blazonul casei, obținut în anul 1938 de la Regalitatea Britanică.

 

Odată turnat în pahare, whisky-ul și-a dezvăluit culoarea sa de aurie învechită lăsând apoi să se observe corpolența medie, moale așa cum reieșea din persistența arcelor de scurgere de pe pahare. Parfumul este adânc, cu arome fine, fructate, de lemn, arome elegante de vanilie și stejar. Inițial amestecate, acestea se dezvăluie treptat imediat ce whisky-ul este lăsat ceva vreme să respire.

 

Gustul este bogat și plin, bine echilibrat cu arome de miere, arome florale, note moi de vanilie, ceva arome afumate, dar și marine.

 

Finish-ul este lung și elegant, lăsând să se dezvăluie o aromă de sherry.

Informaţii
Tara de origine
Informaţii adiţionale
0 Recenzie(i)

Preţul conţine TVA